препоръчани: Плетене | клюки за известните | монтана | новини | радио | HTML5 Hidden Object games
Червеното злато на Франция идва в CASAVINO
Автор Кулинар   
17.11.2009
Чаши за Вино БожолеАтрактивно посрещане на Новото Божоле в магазини CASAVINO ще направи България съпричастна с една от най-веселите световни традиции - честването на реколта 2009 на френското вино Божоле Нуво /Новото Божоле/. Традиционно третият четвъртък на месец ноември е денят, в който светът посреща Новото Божоле с повсеместни тържества.
У нас тази година сакралната фраза "Новото Божоле дойде!" ще се чуе най-силно в магазините CASAVINO на 19 октомври. За празничното посрещане на Новото Божоле CASAVINO организира целодневни дегустации на младото френско вино. Оригиналната атмосфера на събитието ще бъда допълнена от специално подбрана френска музика от колекцията на радио RFI България. Дегустациите и веселото настроение с Новото Божоле в CASAVINO ще започнат с отварянето на магазините на 19 ноември 2009 г. и ще продължат през целия ден до 22:00 часа.
"Денят на Божолето" се празнува в цял свят и тържественото представяне започва с думите: "Новото Божоле дойде!" точно в полунощ. Според френския закон едва тогава има право да започне и продажбата му на световния пазар. На 19 ноември милиони бутилки Божоле ще бъдат отворени празнично по света.
Всяка година ароматът на божолето е различен - предварителните дегустации водят до спорове дали то ще има вкус на банан и на малина или на череши и сочни плодове.
"Времето беше перфектно. От 4-ти септември 50 000 работници работиха усилено във всичките лозя в Божоле", заявява известният като царя на Божолето Жорж Дюбьоф в последното си съобщение за тазгодишната реколта. "Гроздовете са малки с хубав лилаво черен цвят и са изключително богати на захар. Зърната са плътни, а семките са с прекрасен кехлибарен цвят - знак на перфектна зрялост. Отдавна не сме виждали нещо подобно". Дюбьоф е възторжен по отношение на тазгодишната реколта и предвижда тя да бъде една от най-добрите реколти Божоле през последните 50 години.
 
Готварски Рецепти arrow Събития arrow Червеното злато на Франция идва в CASAVINO
Генериране на страницата: 0.024 секунди