препоръчани: Плетене | клюки за известните | монтана | новини | радио | HTML5 Hidden Object games
Събития
Български постни ястия на кулинарна изложба във Враца
Автор Кулинар   
23.12.2009
Коледна питкаВ посетителския център на Клуба на инвалида членовете му се представиха с традиционни български постни ястия. Кулинарната изложба е посветена на утрешния празник Бъдни вечер. В нея участваха над 20 вида ястия - пълнени чушки с боб и ориз, ошав, туршии, питка, бобени кюфтета, салати, грис-хлава, щрудел, зелева чорба. Не лиспваше и виното - бяло и червено, както и домашната ракия. Първото място в ястията беше присъдено на Надка Вълова за бобени кюфтета, второто - на Жасмина Баръмова за питката и третото - на... още Кулинарна изложба
 
Червеното злато на Франция идва в CASAVINO
Автор Кулинар   
17.11.2009

Вино БожолеАтрактивно посрещане на Новото Божоле в магазини CASAVINO ще направи България съпричастна с една от най-веселите световни традиции - честването на реколта 2009 на френското вино Божоле Нуво /Новото Божоле/. Традиционно третият четвъртък на месец ноември е денят, в който светът посреща Новото Божоле с повсеместни тържества.
У нас тази година сакралната фраза "Новото Божоле дойде!" ще се още за Божоле...

 
Кулинарна изложба във Враца
Автор Кулинар   
11.03.2009
Кулинарна изложба Враца инвалидиВ Клуба на инвалидите във Враца в 10 часа на 9 март стратира кулинарна изложба. Тя е подредена в чест на две дати – 8 март и 20-годишнината от създването на Съюза на инвалидите в България.
По покана на Клуба на хората с увреждания в 7-членното оценяващо жури влязоха и двама представители на Областна администрация – Враца. От името на областния управител д-р Антонио Георгиев те отправиха привествие към хората и честитиха двата повода. Председател на журито беше зам.-кметът по здравеопазване и социални дейности д-р Слави Георгиев.
Инициативата за кулинарната изложба и приготвянето на ястията  още за кулинарната изложба...
 
Отбелязват деня на виното в Молдова
Автор Кулинар   
12.10.2008
ВиноВ Молдова започна отбелязването на деня на виното. На главния площад на в Кишинев своя продукция са представили 54 предприятия е стотици винопроизводители.
Празничните мероприятия се проведоха в събота и неделя във всички райони на републиката, но най голямо внимание привлича тържеството в столицата. Там са установени изложбени павилиони и дегустационни зали в които, дегустацията на вино и национални ястия е на символични цени.
Участниците в церемонията станаха свидетели на... още за празника на виното
 
Голямото готвене започна
Автор Кулинар   
08.07.2008
gostbi_big.jpg"Евро-ток България" тръгва на кулинарни експедиции в страната, като целта е издаване на кулинарна енциклопедия с автентични български рецепти, с което да се презентира България на туристическите пазари по един много атрактивен начин.
Първата визита  е във врачанско, а първото село което прие гости и от което 10-15 жители демонстрираха кулинарни умения е с Паволче.
Според Тонка Милева заместник кмет на Враца селото е избрано да бъде първото защото в него вече успешно се развива селски туризъм, хората са правили редица кулинарни изложби и имат опит в посрещането на гости.  Кулинарният тур "Вкусна България" бе посетен  по покана на кмета, и от виетнамският посланик придружен от  областния управител на Враца.
 
Генериране на страницата: 0.0199 секунди