препоръчани: Плетене | клюки за известните | монтана | новини | радио | HTML5 Hidden Object games
Полезни съвети
Дупките от изгаряне по мокета
Автор Кулинар   
04.05.2009
Вземете парче от същата подова настилка, останало ви след полагането й, и го наложете върху изгорения участък. Отрежете квадрат с размери малко по-големи от поразената част от мокета. Използвайте го за шаблон, за да изрежете след това и изгорения участък. После намажете новото парче с лепило и го залепете на мястото на унищоженото.
 
Старите дъбови мебели
Автор Кулинар   
14.08.2008
Можете да им върнете предишния блясък с подръчни средства. За целта кипнете парче безцветен восък с големината на кокоше яйце заедно с 1-2 с. л. захар. Намажете дъбовите си мебели с така получената паста и оставете да изсъхне и да стегне. След това полирайте с мека кърпа.
 
Следите от червило
Автор Готвач   
18.07.2008
Натопете чиста кърпа или парче памук в алкохол. Внимателно натрийте изцапаното с червило място на дрехата и след това изплакнете.
 
Ръждивите петна
Автор Кулинар   
04.07.2008
Капнете върху изцапаното няколко капки лимонов сок, а след това наръсете със сол. Ако е слънчево, оставете дрехата на слънце. След това изплакнете. Във всеки случай, за да не развалите тъканата, ако е много фина, предварително изпробвайте този съвет на подгъва.
 
Металните тенджери
Автор Кулинар   
03.07.2008
Ако са направени от хром или стомана, ще отстраните петната по тях с помощта на студен оцет. Капнете няколко капки от него върху плътна кърпа и изтъркайте метала. Накрая изплакнете с вода.
 
Готварски Рецепти arrow Полезни съвети
Генериране на страницата: 0.0958 секунди